Hozzávalók kb. 12 adaghoz:
50 dkg sertésmáj megtisztítva, apró csíkokra vágva
2 evőkanál étolaj
1 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva
2 evőkanál mustár
4 evőkanál sűrű majonéz
0,5 pohár tejföl (85 g)
1 teáskanál szárított petrezselyem vagy kevés friss apróra metélve
1 teáskanál majoránna
1 alma meghámozva, kockákra vágva

őrölt fekete bors

Elkészítés:
A hagymát pirítsd meg az olajon. Add hozzá a májat és a fokhagymát. Só hozzáadása nélkül párold puhára.
Öntsd a májat egy turmixgépbe (vagy használj botmixert). Add mellé a többi ízesítőanyagot és mixeld az egészet addig, amíg nagyjából egynemű pépet kapsz.
Felhasználásig (de legalább 1 órán keresztül) tárold az ételt hűtőszekrényben. Tálalásnál kínálj hozzá pirítós kenyeret.
A recept ajánlója: Joci


Megosztás a Facebook-on
 
Még több recept recept