WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
eszközök:

Védjük szívünket hallal!
A kérdést vizsgálta a japán Cukuba Egyetem kutatócsoportja, abban az országban, ahol a felnõtt lakosság 95 százaléka legalább heti egy alkalommal fogyaszt halat, és az átlagos halfogyasztás mintegy napi 100 g.

A kutatók azt állítják, hogy a több halat fogyasztó, középkorú emmbereknél összefüggés van elsõsorban a szívinfarktus kockázatának lényeges csökkenésével.

A halfogyasztás többféle módon fejti ki kedvezõ hatását, például a vérlemezkék tapadásának csökkentése és az értágító hatású anyagok megemelkedett szintje révén. Ezen kívül az n-3 többszörösen telítetlen zsírsavak csökkenthetik a gyulladást okozó sejtek számát, és segítenek megelõzni az érelmeszesedést, segítik az inzulin hatását, csökkentik a vérzsír szintjét, valamint a vérnyomást is.
Nyomtatható változat

Megosztás a Facebook-on

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ma.hu
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.