WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Gombás-sajtos fondü

Hozzávalók:

Fondü:

25 dkg gomba,

4 dl tejszín,

só,

bors,

2 dl

besamel mártás,

25 dkg durvára reszelt gouda sajt,

cayenne bors,

fokhagyma és vöröshagymapor

szezámpálcikák,

1 csomag leveles mélyhűtött

tészta



Elkészítés: A gombát megmossuk és cikkekre szeleteljük. A gombát a tejszínnel, borssal, sóval egy fondü edénybe (zománcozott cserépedény) rakjuk, és

nem forró tűzön 5 percig főzzük. A gomba és tejszín keverékét egy kevés besamellel besűrítjük. A reszelt sajtot hozzáadjuk, és olvadásig fakanállal kevergetjük. A masszát egy

kevés cayenne borssal, kevés fokhagyma és vöröshagyma porral fűszerezzük. Vízfürdőbe állítjuk, hogy melegen tartsuk. Közben a leveles tésztábol kb. 1,5 cm szélességű (kb.

12-13 cm hosszú) palcikákat vágunk, tojássárgával megkenjük, és jól megszórjuk szezámmal. Pirosra sütjük. Mikor a társaság az asztalhoz ült, kivesszük a mártást a meleg

vízfürdőből, és a pálcikákat a sajtos mártásba mártogatva fogyasztjuk. Zöldsalátát adunk mellé.

A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.