|
Gombás-sajtos fondü
|
Hozzávalók:
Fondü:
25 dkg gomba,
4 dl tejszín,
só,
bors,
2 dl
besamel mártás,
25 dkg durvára reszelt gouda sajt,
cayenne bors,
fokhagyma és vöröshagymapor
szezámpálcikák,
1 csomag leveles mélyhűtött
tészta
Elkészítés: A gombát megmossuk és cikkekre szeleteljük. A gombát a tejszínnel, borssal, sóval egy fondü edénybe (zománcozott cserépedény) rakjuk, és
nem forró tűzön 5 percig főzzük. A gomba és tejszín keverékét egy kevés besamellel besűrítjük. A reszelt sajtot hozzáadjuk, és olvadásig fakanállal kevergetjük. A masszát egy
kevés cayenne borssal, kevés fokhagyma és vöröshagyma porral fűszerezzük. Vízfürdőbe állítjuk, hogy melegen tartsuk. Közben a leveles tésztábol kb. 1,5 cm szélességű (kb.
12-13 cm hosszú) palcikákat vágunk, tojássárgával megkenjük, és jól megszórjuk szezámmal. Pirosra sütjük. Mikor a társaság az asztalhoz ült, kivesszük a mártást a meleg
vízfürdőből, és a pálcikákat a sajtos mártásba mártogatva fogyasztjuk. Zöldsalátát adunk mellé.
|
A recept ajánlója ismeretlen.
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|