WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Hideg gyümölcsleves

Elkészítési idő: 30 perc és a hűlési idő
Hozzávalók: 50 dkg meggy, málna, eper, szeder vagy ribizke,

késhegynyi őrölt fahéj, darabka szegfűszeg, 4-5 evőkanál méz, 2 dl tejszín, 2 dl frissen préselt vagy dobozos narancslé

A meggyet leszárazzuk, megmossuk, kimagozzuk

és 4 púpozott evőkanálnyit félreteszünk belőle. A többit 7 dl vízzel, az őrölt fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk, majd kis lángon, a forrástól számított 10 percig

főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk és turmixoljuk.

A mézzel édesítjük, a tejszínt meg a narancslevet hozzáadjuk, végül jól behűtjük.

A félretett gyümölcsöt közvetlenül

tálalás előtt tesszük bele.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.