WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Ananászos hideg szűzpecsenye

Elkészítési idő: fél óra és egy óra pácolás
Hozzávalók: (4 személyre)
1 citrom, 1hagyma,

1 csípős zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál grill fűszerkeverék, 60 dkg szűzpecsenye vagy csirkemell filé, 1 friss ananász, 2 újhagymaszár, 2

evőkanál olaj, 4 evőkanál borecet, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj

A citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, hozzáadjuk az apróra felkockázott hagymát és zöldpaprikát,

az áttört fokhagymát, a mézet és a fűszerkeveréket. A húst leöblítjük, lapos tálba fektetjük, bevonjuk a páccal, lefedjük és egy órára hűtőbe tesszük. Az ananászt elnegyedeljük,

torzsáját eltávolítjuk, a gyümölcshúst dinnyeszerűen kivágjuk a héjából és ujjnyi vastagon felszeleteljük. Kiemeljük a húst a pácból, lecsepegtetjük és megkapatjuk a felforrósított

olajban. Aláöntjük a páclét és félig lefedve mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni, felszeleteljük és az ananásszal váltakozva tálra rendezzük. Tetejét megszórjuk a

felaprózott hagymaszárral. Az öntethez elkeverjük az ecetet a citromlével, sóval, borssal, és apránként az olívaolajjal. Az öntetet kancsóban kínáljuk. Friss kenyér, fokhagymás

pirítós illik hozzá.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.