WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Mézes-narancsos sertéskaraj II.

Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 1 kis csokor petrezselyem, 3 közepes narancs, 4

evőkanál virágméz, 10 dkg vaj, 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os sertéskaraj, kb. 1 csapott kiskanál só
A körethez Riceland gyorsrizs

A petrezselymet finomra vágjuk,

majd az egyik narancs kifacsart levével és reszelt héjával, meg a fele mézzel összekeverjük. Ezután 5 dkg habosra kevert vajjal összedolgozzuk. A hússzeleteket kissé kiverjük,

majd miután a széleit beirdaltuk kissé besózzuk. A mézes keverékkel mindkét oldalukat bekenjük, és tepsibe rakjuk. Forró sütőben vagy grillsütőben kb. 15 percig sütjük.

Félidőben a pecsenyét megfordítjuk. Amíg sül, a narancsokat meghámozzuk úgy, hogy vékony fehér bundájuk se maradjon rajtuk, majd karikákra vágjuk, és tepsibe rakjuk. A

maradék vajat serpenyőben fölolvasztjuk, a mézet meglangyosítjuk benne, majd a narancsra locsoljuk és a sütőbe, a hús mellé tolva megforrósítjuk. Tálaláskor a mézes

narancsot a hússzeletekre halmozzuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.