WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Dalauzi ? örmény specialitás

Hozzávalók: (fél hadseregnyi adag, de elfogy)
25 dkg finom méz, 50 dkg dió, 25 dkg mák, diónyi

vaj

A mézet egy hibátlan zománcú vagy teflon lábasban szép pirosra pörköljük és nedves tányérra csepegtetve próbára tesszük. Ha a kihűlt méz nem nyúlik, hanem

törik, akkor jó! Lassú tűzön pirítsuk, mert könnyen megég!
A darált mákot és diót külön-külön egy lábasban megforrósítjuk - nem pirítjuk! ? először a mákot aztán a

diót a mézhez adjuk, jól elkeverjük és néhány percig ? amíg illata lesz együtt forrósítjuk. Vajjal megkent márványlapra vagy patyolat tiszta deszkára borítjuk, 1 cm vastagon

elsimítjuk és még melegen egymásra, félbe hajtjuk (kb. 2 ujjnyi vastagságúra), meglapogatjuk.
Tetejét diógerezdekkel díszíthetjük, ha egészen kihűlt vizes késsel kb. 2

-szer 2 cm-es kockákra vágjuk és egymás mellé rakva hidegen tálaljuk.
Nagyon tömény csemege.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.