WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Finom karamellkrémes epigramma

Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: 15 szelet elkészítéséhez
1 dl méz, 30 dkg liszt, 5

dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg sütőpor, 1 tojás, késhegynyi fahéj,
A krémhez 10 dkg méz, 25 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 dl feketekávé, 2 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1

evőkanál rum

Egy alpakka edénybe simára keverjük a mézet, a vajat és a tojást, majd lassú tűzön, gőz felett felmelegítjük. Miután a vaj elolvadt levesszük a tűzről, és

csomómentesre keverjük. Beletesszük a sütőport, a fahéjat, majd az egészet gyúródeszkán előkészített lisztbe öntjük. Puha tésztát gyúrunk belőle, három részre osztjuk, 5 mm

vastag, 15 cm széles csíkokra nyújtjuk, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük.
A sütőt 240 C-ra hevítjük, és a tepsit beletesszük. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra

visszavesszük a hőt, és rózsaszínűre sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a karamellkrémet, és a feketekávét, majd addig kavargatjuk, míg a cukor el

nem olvad. A hideg tejből és a lisztből habarást készítünk, majd állandó kevergetés mellett a kávés karamellbe öntjük. Lassú tűzön besűrítjük.
A vajat és a mézet kikavarjuk,

majd a kihűlt keverékhez adjuk, és simára dolgozzuk.
A hideg karamellkrémmel megtöltjük az epigrammákat, és másnap háromszög alakúra vágva kínáljuk.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.