WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Mézes mák parfé

Elkészítési idő: 30 perc és fagyasztás
Hozzávalók: (8 személyre)
2, 5 dl tej, 15 dkg darált mák, 1

citrom vagy narancs lereszelt héja, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 3 tojás sárgája, 10 dkg méz, 3 dl tejszín,
Az öntethez 30 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs, 1, 5 dl a

gyümölcshöz illő bor, 30 dkg a gyümölcshöz illő lekvár

A tejet felforraljuk, és a mákot beleszórjuk. A citromhéjjal meg a fahéjjal fűszerezzük, és állandóan kevergetve rövid

idő alatt sűrűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, a tojások sárgáját is hozzáadjuk, majd hűlni hagyjuk. Végül a mézet belecsorgatjuk, és a kemény habbá vert tejszínt beleforgatjuk.


A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerincformába simítjuk, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk.
A megtisztított, kimagvalt gyümölcsöt a borban rövid ideig főzzük. A

gyümölcsízt hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük, amíg mártás sűrűségű lesz.
Az őzgerincformát egy pillanatra forró vízbe állítjuk, majd a parfét kiborítjuk belőle, és máris

szeleteljük. Tányérra csúsztatva, a forró gyümölcsöntettel körülöntve tálaljuk.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.