WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Mézes sütemény, túróval, naranccsal

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hozzávalók: 10 db elkészítéséhez
A laphoz 2

evőkanál vagdalt dió, 1 kiskanál méz, 3 dkg vaj, 10 dkg kekszreszelék, 2 dkg reszelt narancshéj,
A töltelékhez 20 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 1 kiskanál liszt, 2 tojás, 1 dl

tejföl, só, 1 evőkanál narancslé

A vajat keverőtálba téve megolvasztjuk, majd hozzátesszük a mézet, a narancshéjat és a kekszreszeléket. Jól összegyúrjuk, majd

gyúródeszkára borítva, a kikent tepsi formájához igazítva, fél cm vastagra nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük.
A sütőt 240 C-ra hevítjük és belehelyezzük a tepsit. Amikor a

tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és készre sütjük.
A túrót jól összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a sót, a tejfölt és a narancslevet. Egyenként

hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével együtt összedolgozzuk. Rákenjük a megsült lapra és visszatesszük a 180 C-ra melegített sütőbe,

melyben még 30 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni és narancs gerezdekkel díszítve kínáljuk.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.