WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Narancsos rizskoch

Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: (4 személyre)
20 dkg rizs, 6 dl tej, 2 evőkanál mazsola, 2 tojás,

1 dl méz, csipetnyi só, 1 dl narancslé, reszelt narancshéj

A megtisztított rizst, a tejet és a mazsolát egy lábosban összekeverjük, majd gőz fölött 45 percig főzzük, közben

többször megkavarjuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a mézet, a sót, a narancslevet és a reszelt narancshéjat. Az egészet belekavarjuk a fövő rizsbe, és folyamatosan kavargatva

további 5 percet főzzük. A kész rizskochot a tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni.
Négy üvegtálba tesszük, majd tejszínhabbal és narancsgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Hűtőben 1-2 napig eláll.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.