WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Túrógaluska alma mártással

Hozzávalók:25 dkg túró, 2 tojás, 10 dkg búzapehely, 2-3 evőkanál tejföl, 1-2 evőkanál liszt, fahéj,

csipetnyi só, 1 kg alma, 2 darab fahéj, 2 evőkanál méz, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál citromlé, 1 evőkanál liszt a mártáshoz, 1 kiwi a díszítéshez

Jól elkeverjük a túrót a

tojásokkal és a tejföllel. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk a búzapelyhet és a lisztet. 15 percig duzzadni hagyjuk a tésztát, majd 16 db galuskát szaggatunk belőle, amit forró vízbe

kifőzünk. A kész galuskákat lecsepegtetjük, tálra rakjuk és meglocsoljuk 1 evőkanál mézzel. Kiwikarikákkal körítjük, díszítjük a tálat.
Az almamártást külön edénybe tálalva

adjuk a galuskák mellé.

Az almamártás készítése
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, és vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk az egy

evőkanál citromlével, és annyi vízbe tesszük fel főni, hogy éppen ellepje.
Hozzáadjuk a fahéjdarabkákat, a mézet és üvegesedésig főzzük az almákat. A tejfölben

csomómentesen elkeverjük az evőkanálnyi lisztet és folytonos keverés mellett, belecsorgatjuk a tűzről levett almafőzetbe. Jól elkeverjük, visszarakjuk a tűzhelyre, és gyengén

kevergetve felforraljuk.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.