|
Diós mézes kockák
|
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hozzávalók: 10 kocka elkészítéséhez
17 dkg méz, fél citrom héja és
leve, 15 dkg vaj, 3 tojássárgája, 40 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 15 dkg málna dzsem,
A tojásfehérjehabhoz 3 tojás fehérje, 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor
A vajat kissé
megolvasztjuk, belekeverjük a sütőport, majd hozzátesszük a tojássárgákat, a mézet és a citrom reszelt héját és levét. Puha tésztát gyúrunk belőle, majd ujjnyi vastagra
nyújtjuk, és téglalap alakúra formázzuk. Kikent tepsibe helyezzük és megkenjük málna dzsemmel. A tojásfehérjét és a porcukrot kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a
darált diót és ráterítjük a dzsemes tésztalap tetejére.
A sütőt 220 C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, a hőt visszavesszük 160 C-ra, és
zsemleszínűre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, és kockára vágva kínáljuk.
|
A recept ajánlója ismeretlen.
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|