WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Diós mézes kockák

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Hozzávalók: 10 kocka elkészítéséhez
17 dkg méz, fél citrom héja és

leve, 15 dkg vaj, 3 tojássárgája, 40 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 15 dkg málna dzsem,
A tojásfehérjehabhoz 3 tojás fehérje, 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor

A vajat kissé

megolvasztjuk, belekeverjük a sütőport, majd hozzátesszük a tojássárgákat, a mézet és a citrom reszelt héját és levét. Puha tésztát gyúrunk belőle, majd ujjnyi vastagra

nyújtjuk, és téglalap alakúra formázzuk. Kikent tepsibe helyezzük és megkenjük málna dzsemmel. A tojásfehérjét és a porcukrot kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a

darált diót és ráterítjük a dzsemes tésztalap tetejére.
A sütőt 220 C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, a hőt visszavesszük 160 C-ra, és

zsemleszínűre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, és kockára vágva kínáljuk.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.