WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Diós-mézes korong

Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
60 dkg méz, 60 dkg liszt, 1 dl rum, 40 dkg

darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 16 dkg vaj, 1 kiskanál szalalkáli, 1 evőkanál víz

A mézet felfőzzük e kanál vízzel, majd sűrű szitán átszűrjük. A

lisztet gyúródeszkára tesszük, és a közepébe beleöntjük a meleg mézet, majd egy kanállal kihűlésig kevergetjük. Hozzátesszük a vízben feloldott szalalkálit, a reszelt

citromhéjat, a vaníliás cukrot és könnyedén összegyúrjuk. Végül beledolgozzuk az enyhén felolvasztott vajat, és addig gyúrjuk, míg puha tésztát nem kapunk. Letakarjuk

konyharuhával, és 20-25 percig pihentetjük.
Négy részre osztjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. korongokat szaggatunk belőle, majd kikent tepsibe rakjuk egymástól 2 cm-re.


A sütőt 240 c-ra hevítjük, és a tepsit belehelyezzük. Amikor a tészta felemelkedet, 180 c-ra visszavesszük a hőt, és rózsaszínűre sütjük.
Ínyencek a korongokat krémmel

megkenhetik és összeragaszthatják. Hosszú ideig eltartható.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.