WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Mézes csók

Hozzávalók: (60 - 80 db lesz belőle)
20 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 kg liszt, 3 tojás, 20 g sütőpor, 3 dkg vaj, 2 dl

tej, 2 dkg szalalkáli, őrölt fahéj, reszelt citromhéj

A mézet a cukorral és 1 dl vízzel felforraljuk. A tűzről levéve többször megkevergetjük, ha kihűlt hozzáadjuk a liszthez és

elmorzsoljuk vele. Azután hozzáadjuk a vajat, 3 tojássárgáját, a sütőport, ízlés szerint fahájat és reszelt citromhéjat, végül a 2 dl langyos tejben megáztatott szalalkálit.


Alaposan kidolgozzuk, cipót formálunk belőle, és egy éjszakát pihentetjük. Meglisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval

kiszúrjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük és előmelegített, forró sütőben (200 °C) megsütjük Ha kihűlt fehér cukormázba mártogatjuk és megszáritjuk.1-2 napos pihentetés

után fogyasztjuk. Nagyon sokáig friss marad.

Cukormáz készítése
25 dkg porcukrot egy lábasba teszünk, meghintjük 1-2 evőkanál vízzel és lassú tűzön, állandóan

kevergetve néhány percig ? amíg a cukor teljesen fel nem olvad ? melegítjük. Forralni nem szabad. Melegen használjuk.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.