WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Mézes-béles

Hozzávalók: 6 személyre
A tésztához 5 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 40 dkg liszt, 1

kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál méz
A krémhez 0 5 l tej, 12 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg porcukor, 20g vaniliás cukor, 1 tojás

A margarint a

mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk. Téglalap alakúra

kinyújtjuk, megvajazott, lisztezett tepsi hátán világosra megsütjük. (Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön?180°C? kb. 10-12 perc.)
Elkészítjük a krémet. A liszthez

apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre kidolgozzuk és gőz felett sűrűre főzzük, hűlés közben időnként megkeverjük hogy ne ráncosodjon meg a teteje. Közben a

margarint, a cukrot, a vaníliáscukrot és a tojást habosra kikeverjük és kanalanként a kihűlt, főzött krémhez adjuk. Megtöltjük a lapokat. Tetejére csokoládémázat

simítunk.
Csokoládémáz készítése étcsokoládéból
Egy lábasban, vízfürdőben felolvasztjuk az apróra tördelt 15dkg csokoládét, hozzáadjuk a 7 dkg porcukrot, jól elkeverjük,

levesszük a tűzről és 2 tojás fehérjével habverővel addig keverjük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Azonnal bevonjuk vele a süteményt.
Ezt a süteményt is ajánlatos egy nappal

a fogyasztás előtt elkészíteni
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.