WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Mézes-pogácsa szív

Elkészítési idő: 2 óra és 12 óra pihentetési idő
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
25 dkg méz, 1

evőkanál rum, 3 tojás, 25 dkg porcukor, csipetnyi fahéjpor, 5 dkg szalalkáli, őrölt szegfűszeg, 70 dkg liszt, só, 1 tojás a kenéshez, reszelt szerecsendió, olaj,
a tojáslazúrhoz

15 dkg porcukor, 4 tojásfehérje

A lisztet gyúródeszkára öntjük és közepén kis vályút készítünk. A szalalkálit feloldjuk a rumban, a mélyedésbe locsoljuk, megszórjuk a

fűszerekkel, majd beleütjük a tojásokat.
A vajat felolvasztjuk, a liszthez öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Lassan összekeverjük a hozzávalókat és addig gyúrjuk,

míg puha tésztát kapunk. Letakarjuk konyharuhával, majd 12 órát pihentetjük.
Pihentetés után újra összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, majd fél centi vastagra

nyújtjuk és szív alakú formával kiszúrjuk. Olajozott tepsibe helyezzük egymástól 1-2 cm-re. A sütőt 240°C-ra hevítjük és behelyezzük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett,

180°C-ra visszavesszük a hőt, és zsemleszínűre sütjük. A sütőből kivéve, még forrón megkenjük a felvert tojással, és hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,

beleszórjuk a porcukrot, és simára keverjük, majd a sütemények díszítésére használjuk.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.