WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Narancshéjas mézes-pogácsa

Elkészítési idő: 2 óra és 6 óra pihentetés
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
32 dkg méz,

80 dkg liszt, 1 tojás, 1 dkg szalalkáli, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, 3 tojássárgája, 18 dkg porcukor, ánizs, 1 dkg reszelt narancshéj, 1 tojás a kenéshez
A tojásglazúrhoz 15

dkg porcukor, 4 tojásfehérje

Felforralunk 2, 5 dl vizet, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a mézet. Jól elkeverjük, kihűtjük, majd beleszórjuk a szalalkálit.
A tojást és a

tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd beletesszük a fűszereket és a reszelt narancshéjat. Felöntjük a sziruppal, hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk.

Letakarjuk és 6 órán át pihentetjük.
Pihentetés után újra összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk és különböző alakú formákkal kiszúrjuk.

Olajozott tepsibe helyezzük egymástól 2 centire. A sütőt 240°C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, 180°C-ra visszavesszük a hőt, és készre

sütjük. Még forrón megkenjük a felvert tojással, és hűlni hagyjuk.
A tojásfehérjéből és a porcukorból glazúrt készítünk, és ezzel díszítjük a már kihűlt süteményeket.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.