|
Tartós mézes
|
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: 20 szelet elkészítéséhez
25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 4 tojás, 5 dkg méz,
őrölt fahéj, 1 kiskanál sütőpor, 10 dkg vagdalt dió
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a langyosított mézet, a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Fél óra alatt
habosra keverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és tetejét megszórjuk dióval.
A sütőt 240 C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett,
180 C-ra visszavesszük a hőt, és készre sütjük.
Kivesszük a sütőből és felszeleteljük. Hosszú ideig tárolható, bármikor elővehető sütemény.
|
A recept ajánlója ismeretlen.
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|