WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Töltött mézes tekercs

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc és 3 óra pihentetés
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
1 dl méz, 60

dkg liszt, 15 dkg porcukor, őrölt szegfűszeg, 15 dkg darált dió, 2 tojás, 1 dkg szalalkáli, ánizs, 10 dkg kandírozott gyümölcs, 10 dkg kimagozott aszalt szilva, 20 dkg áfonya

dzsem, őrölt fahéj, annyi tej amennyit felvesz

A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd keverőtálba tesszük. Beleszórjuk a lisztet, a fűszereket, majd hozzáadjuk a mézet és a

tojást. Puha tésztát gyúrunk belőle, letakarjuk, és 3 órát pihentetjük.
Közben az aszalt szilvát leforrázzuk, apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a kandírozott

gyümölcsökkel és a darált dióval. A tésztát két részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük áfonya dzsemmel és megszórjuk az apró gyümölcsökkel. A lapokat

feltekerjük, és kikent tepsibe rakjuk egymástól 5 cm távolságra.
A sütőt 240 C-ra hevítjük, és tepsit belehelyezzük. Amikor a tészta felemelkedett 180 C-ra visszavesszük a

hőt, és a tésztát megsütjük. A sütőből kivéve még forrón megkenjük felvert tojással.
Hagyjuk kihűlni, és tojásfehérje glazúrral díszítjük.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.