WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Zabpelyhes mézes

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 10 db elkészítéséhez
2dl tej, 20 dkg zabpehely, 20 dkg liszt, 8

dkg vaj, 1 tojás, 10 dkg mazsola, 3 kiskanál sütőpor, 1 dl méz, só, őrölt bors

A mézet és a vajat jól kikeverjük, majd beledolgozzuk a felvert tojást, a zabpelyhet, a tejet, a

lisztet és a mazsolát. Kikent tepsibe kis halmokat szaggatunk egy evőkanállal egymástól 2 cm távolságra. A sütőt 240 C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta

felemelkedett, a hőt visszavesszük 180 C-ra, és készre szárítjuk.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.