WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
        Saláták
        Levesek
        Húsételek
        Desszertek
        Sütemények
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Vera mézes puszedlija

Hozzávalók: A tésztához 3 tojás sárgája, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál zsír, 1

narancs reszelt héja, 2 mokkáskanál őrölt fahéj, 60 dkg finomliszt, 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna, 2, 5 dl vízfürdőben megmelegített méz,
A díszítéshez 20-25 szem

dióbél
A mázhoz 3 tojásfehérje, 17 dkg cukor
Elkészítési idő: 75 perc és a pihentetés

A tésztához valókat fakanállal összekeverjük, ne ijedjünk meg, az így kapott

massza kissé lágy lesz. Fél napot hűtőszekrényben állni hagyjuk, de az sem baj, ha tovább pihen,- mert annál finomabb. Utána a tésztát két részre osztjuk. Az egyik feléből

diónyi golyócskákat formálunk és mindegyik tetejére egy-egy fél diót nyomunk. Kizsírozott, még jobb, ha sütőpapírral bélelt tepsibe, nem túl sűrűn egymás mellé rakjuk.

Előmelegített sütőbe tolva, a közepesnél erősebb lánggal 8- 10 percig sütjük. Vigyázzunk, mert hamar megég. A tészta másik felét kinyújtjuk, és különböző figurákat szúrunk ki

belőle, amelyeket a puszedlihez hasonlóan, de csak 4-5 percig sütünk. A tojásfehérjéket a cukorral vízgőz felett néhány percig verjük. A kisült puszedliket ebbe a fehér mázba

forgatjuk, végül gyúródeszkán száradni hagyjuk. A figurákat apró cukorkával, csokoládéval, mákkal stb. díszíthetjük. Ez a puszedli sütés után rögtön puha és az is marad, amíg

el nem fogy.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.