|
|
|
Hirtelensült zöldségkörettel
|
Hozzávalók 4 személyre:
2 fej karalábé
5 kisebb sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
4 szelet csirke- vagy pulykamell
1 dl tejszín
Előkészítés: A karalábét, a répát meghámozzuk, megmossuk, a karalábét kockára, a
sárgarépát vékony karikákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vaj felét, kevergetve
1 perc alatt megpirítjuk rajta a karalábét és a répát. Sóval, fehér borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a hússzeleteket kiveregetjük, besózzuk, fehér borssal
megszórjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, beletesszük a hússzeleteket, és félig megsütjük. A petrezselymet elkeverjük a tejszínben, a párolt zöldségekhez
keverjük, és összemelegítjük. A hús mellé dobjuk a hagymát, és megpirítjuk. A húst a zöldségkörettel tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1
adag: 328 kcal
|
A recept ajánlója: Kovács Dóri
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|