WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Mézes sárgarépa burgonyahabbal (8. hónaptól)

Hozzávalók 1 adaghoz: 150 g sárgarépa, 40 g sovány sertéshús, 100 g lisztes

fozo burgonya, 1 evokanál vaj, 1 teáskanál méz, 1 késhegynyi ánizs
Energiatartalom: kb. 1200 kJ (290 kcal)
11 g fehérje, 13 g zsír, 32 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 30

perc

Elkészítése: A sárgarépa két végét levágjuk, alaposan megmossuk, vékonyan meghámozzuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A húst vékony szeletekre vagdaljuk. A

burgonyát megmossuk és kis lábasban kevés vízben 15 perc alatt puhára fozzük. A vaj felét egy másik edényben megolvasztjuk, a sárgarépát és a húst beletesszük, ha

szükséges, 2-3 evokanál vizet öntünk hozzá, lefedjük és lassú tuzön kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, a mézet, az ánizst és a maradék vajat hozzáadjuk, és az

edényt levesszük a tuzrol. A fott krumplit meghámozzuk, és a burgonyanyomóval egyenesen a hotartó tányérba nyomjuk. A mézes sárgarépát ráterítjük.
A hatodik hónap

során elkezdhetünk a gyereknek gabonapelyhes-gyümölcsös püréket adni.
A recept ajánlója: Görög Amália
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.