|
|
|
Mézes sárgarépa burgonyahabbal (8. hónaptól)
|
Hozzávalók 1 adaghoz: 150 g sárgarépa, 40 g sovány sertéshús, 100 g lisztes
fozo burgonya, 1 evokanál vaj, 1 teáskanál méz, 1 késhegynyi ánizs
Energiatartalom: kb. 1200 kJ (290 kcal)
11 g fehérje, 13 g zsír, 32 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 30
perc
Elkészítése: A sárgarépa két végét levágjuk, alaposan megmossuk, vékonyan meghámozzuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A húst vékony szeletekre vagdaljuk. A
burgonyát megmossuk és kis lábasban kevés vízben 15 perc alatt puhára fozzük. A vaj felét egy másik edényben megolvasztjuk, a sárgarépát és a húst beletesszük, ha
szükséges, 2-3 evokanál vizet öntünk hozzá, lefedjük és lassú tuzön kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, a mézet, az ánizst és a maradék vajat hozzáadjuk, és az
edényt levesszük a tuzrol. A fott krumplit meghámozzuk, és a burgonyanyomóval egyenesen a hotartó tányérba nyomjuk. A mézes sárgarépát ráterítjük.
A hatodik hónap
során elkezdhetünk a gyereknek gabonapelyhes-gyümölcsös püréket adni.
|
A recept ajánlója: Görög Amália
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|