WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Cukkinirolád tengeri halfilével

Hozzávalók 4 személyre:
4 zsenge, arasznyi cukkini
4 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma
80

dkg tengeri halfilé
4 tojás
2 dl tejszín
1 csokor friss kapor, aprítva
2 kisebb paradicsom
10 dkg reszelt ementáli sajt

Előkészítés: A cukkiniket megmossuk,

végeit levágjuk, húsát hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Két kisebb tűzálló tálat kivajazunk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.

Elkészítés: A cukkiniket

forrásban lévő, sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, lecsepegtetjük. A tengeri halfiléket megsózzuk, a vastagabb darabokat lapjában félbevágjuk. Minden egyes cukkinicsíkra egy-

egy halszeletet fektetünk, szorosan felgöngyöljük, és a kis roládokat egymás mellé a tálba állítgatjuk. A tojásokat felverjük, a tejszínnel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal

ízesítjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a vágott kaprot. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk.

A sajttal együtt beleforgatjuk a tejszínes mártásba, és a roládokra öntjük. Villával kicsit elegyengetjük, és a sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Forrón kínáljuk előételnek vagy

könnyű vacsorának, de párolt rizzsel főétkezésként is tálalhatjuk.
A recept ajánlója ismeretlen.
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.