|
Cukkinirolád tengeri halfilével
|
Hozzávalók 4 személyre:
4 zsenge, arasznyi cukkini
4 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma
80
dkg tengeri halfilé
4 tojás
2 dl tejszín
1 csokor friss kapor, aprítva
2 kisebb paradicsom
10 dkg reszelt ementáli sajt
Előkészítés: A cukkiniket megmossuk,
végeit levágjuk, húsát hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Két kisebb tűzálló tálat kivajazunk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
Elkészítés: A cukkiniket
forrásban lévő, sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, lecsepegtetjük. A tengeri halfiléket megsózzuk, a vastagabb darabokat lapjában félbevágjuk. Minden egyes cukkinicsíkra egy-
egy halszeletet fektetünk, szorosan felgöngyöljük, és a kis roládokat egymás mellé a tálba állítgatjuk. A tojásokat felverjük, a tejszínnel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal
ízesítjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a vágott kaprot. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk.
A sajttal együtt beleforgatjuk a tejszínes mártásba, és a roládokra öntjük. Villával kicsit elegyengetjük, és a sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Forrón kínáljuk előételnek vagy
könnyű vacsorának, de párolt rizzsel főétkezésként is tálalhatjuk.
|
A recept ajánlója ismeretlen.
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|