Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat
 <-->Adventi ötletek

Házilag is készíthetünk az adventi naptárhoz hasonló meglepetéseket, amelybe nem csak édességet (csokoládé, mézes süti, bonbon, cukorka, rágógumi) tehetünk, hanem apró ajándéktárgyakat: gyöngyöket, szalagokat, gombokat, szép terméseket, magvakat, kavicsokat. Szerezzünk be 24 darab egyforma méretű dobozkát. Legegyszerűbb a gyufás doboz, amit arany, ezüst, piros, lila, zöld, papírral vonjunk be. Egy nagyobb dobozba is belehelyezhetjük a 24 kis ajándékot egyszerre. A megajándékozottat kérjük meg, hogy minden nap csak egy-egy tárgyat vegyen ki, amely aznapra szerinte a leginkább megfelel. A természetben talált tárgyakat legegyszerűbben olcsó körömlakkal festhetjük be. Előnye, hogy gyorsan szárad, és az utcai árusoknál, olcsó boltokban is nagy színválasztékban hozzájuthatunk. Nagyon jól fognak a kavicsokra, dióhéjra, papírra, műanyagra is. A családtagok mellett munkatársainkat is meglephetjük. Ha az advent kezdetétől minden munkanapon egy-egy dobozka magunk gyűjtötte-gyártotta ajándékkal állítunk be a munkahelyünkre, lehet, hogy egy idő után lesznek követőink és még az egymást nem szívlelő munkatársak is megenyhülnek és hozzák a sajátkészítésű ajándékaikat.

Az advent időszakában készíthetünk saját kezűleg képeslapokat is. Ebben az e-mailhez szokott világban nagyon kellemes meglepetést szerezhetünk ismerőseinknek, szeretteinknek egy sajátmagunk alkotta képeslappal. Szép, kézzel mártott papír vagy közönséges "félfamentes" rajzlap és színes karton is adhatja az alapot. Méhviasz krétával, vagy pasztellel finom rajzokat készíthetünk. Kipróbálhatjuk végre kézügyességünket, előbújhat belőlünk az elnyomott művész. Az alkotásban nemcsak az eredmény a fontos, hanem az az élmény, amit közben érzünk. Felszabadul a kreativitásunk, végre valami olyat csinálunk, amit a hétköznapokban nem szoktunk!

A folyamatra fókuszálva egy kicsit kizökkenünk a hétköznapokból és magunkat is megajándékozzuk néhány ritka pillanattal.

forrás: www.szantal.hu
 
Ajánljuk


Felhőkép
ADVENTI KALENDÁRIUM

Online karácsonyi rádió
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!

Küldj egy névnapi képeslapotnevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.