Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat
 -->
eszközök:

Védjük szívünket hallal!
A kérdést vizsgálta a japán Cukuba Egyetem kutatócsoportja, abban az országban, ahol a felnõtt lakosság 95 százaléka legalább heti egy alkalommal fogyaszt halat, és az átlagos halfogyasztás mintegy napi 100 g.

A kutatók azt állítják, hogy a több halat fogyasztó, középkorú emmbereknél összefüggés van elsõsorban a szívinfarktus kockázatának lényeges csökkenésével.

A halfogyasztás többféle módon fejti ki kedvezõ hatását, például a vérlemezkék tapadásának csökkentése és az értágító hatású anyagok megemelkedett szintje révén. Ezen kívül az n-3 többszörösen telítetlen zsírsavak csökkenthetik a gyulladást okozó sejtek számát, és segítenek megelõzni az érelmeszesedést, segítik az inzulin hatását, csökkentik a vérzsír szintjét, valamint a vérnyomást is.
Nyomtatható változat

Megosztás a Facebook-on

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ma.hu
Ajánljuk


Most megy a TV-ben:


Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép