Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat
 -->

A hónap gyümölcse : a szőlő


"Érik a szőlő, hajlik a vessző" zengi a magyar népdal.


Az egyik legkedveltebb őszi gyümölcsünk a szőlő. Jelentős a kalium tartalma, amely a szív-érrendszeri betegségben szenvedők számára kedvező. A csemege szőlő könnyű, ízletes eledel. A testsúly csökkentés illetve méregtelenítés kiváló természetes eszköze. A héj magas rosttartalmának köszönhetően fokozza az emésztést, a méreg anyagok távozását a szervezetből. A fogyasztásával nem csak karcsúbbak, hanem energikusabbak is leszünk.
A mértékletes szőlő evés segíti a betegségből lábadozók egészségének helyreállítását. Magas B vitamin tartalmának köszönhetően támogatja az idegrendszer kiegyensúlyozott működését. A vörös és fekete szőlő gazdag bioflavonoidokban, ezek az antioxidánsok közömbösítik a szervezetben keletkező szabad gyököket / káros anyagokat /. Ezáltal védelmet nyújtanak a rák, szív-, érrendszeri és más " civilizációs " betegségekkel szemben. Napi egy fürt fogyasztása segíti a vese és húgyutak folyadék áramlását, a baktériumok kimosását, így csökkenthető a gyulladásos betegségek kialakulásának kockázata.
Magas cukortartalma miatt cukorbetegek számára nem ajánlott a fogyasztása . A szőlőből aszalással készített mazsola gyulladás csökkentő hatású. A szőlő magja tartalmaz telítettlen, omega 6 zsírsavat / szív-, érrendszerre kedvező /, illetve E-vitamint / jelentős antioxidáns, sejtvédő /. Fogyasszuk naponta a természet ezen ízletes ajándékát, használjuk ki egészségvédő hatását!

Kedves egészségükre! Dormánné Szabó Brigitta dietetikus
Ajánljuk


Most megy a TV-ben:


Küldj egy névnapi képeslapotnevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép