|
|
A hónap gyümölcse : a szőlő
|
|
|
"Érik a szőlő, hajlik a vessző" zengi a magyar népdal.
Az egyik legkedveltebb őszi gyümölcsünk a szőlő.
Jelentős a kalium tartalma, amely a szív-érrendszeri betegségben szenvedők számára kedvező.
A csemege szőlő könnyű, ízletes eledel. A testsúly csökkentés illetve méregtelenítés kiváló természetes eszköze.
A héj magas rosttartalmának köszönhetően fokozza az emésztést, a méreg anyagok távozását a szervezetből. A fogyasztásával nem csak karcsúbbak, hanem energikusabbak is leszünk.
A mértékletes szőlő evés segíti a betegségből lábadozók egészségének helyreállítását.
Magas B vitamin tartalmának köszönhetően támogatja az idegrendszer kiegyensúlyozott működését.
A vörös és fekete szőlő gazdag bioflavonoidokban, ezek az antioxidánsok közömbösítik a szervezetben keletkező szabad gyököket / káros anyagokat /. Ezáltal védelmet nyújtanak a rák, szív-, érrendszeri és más " civilizációs " betegségekkel szemben.
Napi egy fürt fogyasztása segíti a vese és húgyutak folyadék áramlását, a baktériumok kimosását, így csökkenthető a gyulladásos betegségek kialakulásának kockázata.
Magas cukortartalma miatt cukorbetegek számára nem ajánlott a fogyasztása .
A szőlőből aszalással készített mazsola gyulladás csökkentő hatású.
A szőlő magja tartalmaz telítettlen, omega 6 zsírsavat / szív-, érrendszerre kedvező /, illetve E-vitamint / jelentős antioxidáns, sejtvédő /.
Fogyasszuk naponta a természet ezen ízletes ajándékát, használjuk ki egészségvédő hatását!
Kedves egészségükre! Dormánné Szabó Brigitta dietetikus
|
|
|
Ajánljuk
|
|
|
ADVENTI KALENDÁRIUM
|
Online karácsonyi rádió
|
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!
|
|
|
|