|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg vaddisznó apró hús ,
5 g vegyes szárított gomba ,
5 dkg szalonna ,
1 fej vöröshagyma ,
2 gerezd fokhagyma ,
2 db natúr tömlős sajt,
1 dl tejszín,
6 szem borókabogyó ,
1 szál babérlevél,
liszt,
tárkony,
bors,
só.
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk és hozzá adjuk a szintén apró kockákra vagy csíkokra vágott húst. Amikor a hús elveszti erős színét, zúzott borókabogyóval és fokhagymával ízesítjük, majd hozzá adjuk az előtte beáztatott gombát / ha
túl nagy darabok akkor, aprítsuk fel/, sózzuk, borsozzuk és víz hozzáadásával pároljuk puhára. Közben 2-3 evőkanál lisztel és a tejszínnel habarást készítünk . Ha a hús már meg puhult, hozzá kavarjuk a sajtokat,
felolvasztjuk és felöntjük vízzel vagy akár kockából készült marhahúslevessel / kb. 1-1,2 liter /, de ilyenkor vigyázunk a sózással. A
tejszínes habarással besűrítjük és tárkonnyal ízesítjük. A körtét meghámozzuk felkockázzuk és a kész levesbe keverjük, betétnek lúdgége
tésztát adunk, de más apró tészta is megfelel. Ínyenceknek tálaláskor dobhatunk bele 1-2 szem
borókabogyót még, a tökéletes beteljesülés érdekében .
Jó étvágyat! |
|
A recept ajánlója: S Csaba
|
|
|
Még több karácsonyi recept
|
--- Vissza ---
|
|
|
|
|
|
Ajánljuk
|
|
|
ADVENTI KALENDÁRIUM
|
Online karácsonyi rádió
|
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!
|
|
|