|
|
|
Hozzávalók:
* 1 kg pulykamellfilé
* fűszersó
* 50 dkg natúr gesztenyemassza
* 3 teáskanál ételízesítő
* 40 dkg száraz kenyér
* 1,5 szál Gyulai szárazkolbász (kb. 20 dkg)
* 8 szelet bacon
* olaj
Elkészítés:
A pulykamellfiléket enyhén kiklopfolom, és beszórom a fűszersóval. Amíg elkészül a töltelék, hűtőbe rakom. A szikkadt kenyeret 10 percre beáztatom vízbe. A kolbászról lehúzom a bőrt, és nagyobb kockákra vágom. Húsdarálón ledarálom a kolbászt és a kinyomkodott kenyeret (így egyenletes lesz a töltelék). Összedolgozom a natúr gesztenyemasszával és az ételízesítővel.
A pulykamellet kiterítem, közepére hosszában henger formában rárakom a tölteléket, majd feltekerem (ebből a mennyiségből nekem 2 hosszú rúd lett). A baconnel betekerem.
Közepes méretű tepsibe helyezzem. Alá 2dl vizet és 0,5 dl olajat öntök, alufóliával jól befedem. Bő egy órát párolom 160 fokon, majd leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. |
|
A recept ajánlója: Joci
|
|
|
Még több karácsonyi recept
|
--- Vissza ---
|
|
|
|
|
|
Ajánljuk
|
|
|
ADVENTI KALENDÁRIUM
|
Online karácsonyi rádió
|
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!
|
|
|