|
|
|
Hozzávalók 4 főre:
A raguhoz: 2 doboz tartósítószer mentes (pl. Bonduelle) csemegekukorica, 1 közepes fej lila hagyma, 2 kisebb gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín (növényi is jó), 1 dl víz, só, 5 dkg cheddar sajt, 1 kisebb piros erős paprika, vagy chili, 8 levél friss bazsalikom
A halhoz: 1 ek olíva olaj, fejenként 20 dkg lazacfilé, só, tört színes bors, citromlé
Továbbá friss koriander a tálaláshoz (elhagyható, de ezzel még teljesebb az íz kavalkád)
A kukoricához dinszteljük meg az aprított hagymát az olajon.
Majd szedjük rá a lecsepegtetett kukoricát, sózzuk, és 5-6 percig pároljuk.
Amikor már elpárolgott róla minden nedvesség, adjuk hozzá a tejszín és a vizet.
Sóval ízesítsük, és keverjük bele a reszelt fokhagymát.
További 2-3 percet pároljuk, majd reszeljük bele a cheaddar sajtot, ettől még szebb színe lesz.
Az erős paprikát, és a bazsalikomot már csak akkor keverjük bele, amikor lehúztuk a tűzről. Természetesen aprítva keverjük őket a raguba.
Aki nagyon csípősen szereti (pl. én), az a magokkal együtt aprítsa a chilit a kukoricához. Ellenkező esetben kaparjuk ki őket.
A halatfilét vágjuk 3 cm széles csíkokra, és tegyük őket forró olívaolajba.
Sütés közben sózzuk, tört színes borssal ízesítsük.
Minden oldalukat pirítsuk meg kicsit.
Egy viszonylag gyorsan megtörténik, ezért ilyenkor ne kalandozzon el a figyelmünk a tűzhelyről.
TIPP: A lazac az egyik legfinomabb, és legegészségesebb halféleség. Nyúzva és filézve viszont majdnem kétszer annyiba kerül, mint simán. A hal filézést magunk is elvégezhetjük, és így máris sokat spóroltunk.
Tálaláskor tegyük a sült lazacot a ragu tetejére, és locsoljuk meg citromlével, extra szűz olíva olajjal. |
|
A recept ajánlója: T.L
|
|
|
Még több karácsonyi recept
|
--- Vissza ---
|
|
|
|
|
|
Ajánljuk
|
|
|
ADVENTI KALENDÁRIUM
|
Online karácsonyi rádió
|
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!
|
|
|