|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg savanyúkáposzta
8 közép nagyságú káposztalevél
30 dkg barnarizs
30 dkg szójagranulátum
12 dkg reszelt vöröshagyma
1 fokhagyma
olaj
1 kk. pirospaprika
só
borsika
vagdalthús-fűszerkeverék
tejföl
A barnarizst előző este beáztatjuk, majd megfőzzük. A szójagranulátumot sűrű, fűszeres vízben, szintén egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a szójagranulátumról leöntjük, majd kinyomkodjuk a levet. Összekeverjük 8 dkg pirított reszelt hagymával, fűszerekkel és a rizzsel. A káposztalevelekbe csavarjuk henger alakúra, a levelek két végét visszadugjuk, hogy a töltelék szorosan megálljon benne és ne főjjön szét. Ezután egy sor savanyú káposztát teszünk egy edénybe, s erre rátesszük a töltelékeket, majd azt ismét egy sor káposztával fedjük. Ekkor annyi vízzel engedjük fel, hogy a tölteléket elfedje. A forrástól számított 15-20 percig főzzük. Olajon barnalisztet pirítunk, belevagdalunk 4 dkg vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát, majd ha mindez megpirult, hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük. aztán feleresztjük és a káposztára öntjük. Tálaláskor tejföllel elkeverjük, vagy leöntjük, s úgy adjuk asztalra. |
|
A recept ajánlója: Norbi
|
|
|
Még több karácsonyi recept
|
--- Vissza ---
|
|
|
|
|
|
Ajánljuk
|
|
|
ADVENTI KALENDÁRIUM
|
Online karácsonyi rádió
|
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!
|
|
|