|
|
|
Hozzávalók 8 személyre:
vaj a kikenéshez,
1,75 kg burgonya,
2-3 gerezd zúzott fokhagyma,
1/2 tk. őrölt szerecsendió,
115 g reszelt Cheddar sajt,
600 ml tej,
300 ml hígabb tejszín,
2 nagy tojás felverve,
só, frissen őrölt fekete bors.
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütőben 4-es fokozat). Egy 2,4 literes, nem túl mély tűzálló tálat vajazzunk ki. Hámozzuk meg a burgonyát, és vékonyra szeleteljük fel. A burgonyát rétegekben tegyük a tálba, adjuk hozzá a fokhagymát, a szerecsendiót és a sajt kétharmadát, majd erre megint burgonyát, és így rétegezzük, amíg el nem fogy. Bőségesen sózzuk, borsozzuk. A tejet, a tejszínt és a tojásokat keverjük össze, öntsük a burgonyára. Egészen az aljáig le kell folynia mindenütt. A maradék sajtot hintsük a tetejére, és süssük 45-50 perc alatt aranybarnára. A sajt olvadjon meg és hólyagosodjon fel. Éles késsel nézzük meg, elég puhára sültek-e a burgonyaszeletek, majd azonnal tálalhatjuk. |
|
A recept ajánlója: K Ani
|
|
|
Még több karácsonyi recept
|
--- Vissza ---
|
|
|
|
|
|
Ajánljuk
|
|
|
ADVENTI KALENDÁRIUM

|
Online karácsonyi rádió
|
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!

|
|
|