Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat

 


Hozzávalók (2-3 főre):
A galuskához: 25 dkg túró, 1 tojás, 3-4 ek tönköly grízdara, 1 tk étkezési keményítő, só, őrölt szerecsendió, kb. 20 dkg fokhagymán párolt spenótlevél
A halraguhoz: fejenként 10-15 dkg szálkamentes halfilé (pangasius, afrikai harcsa, harcsa), 1 fej vöröshagyma, 1 paradicsom, só, pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 tk étkezési keményítő, víz

Elkészítési idő: maximum 40 perc
Tisztítsuk meg a spenótleveleket, majd fokhagymás olajon, fedő alatt pároljuk meg. Akkor jó, ha összeesnek már a levelek.
Miközben párolódik a spenót, összeállítjuk a galuskát, és odatesszük a paprikást.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
Majd a tűzről lehúzva hozzáadunk a mennyiségtől függően 2-3 kk pirospaprikát.
Felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, és gyakorlatilag szétfőzzük a benne lévőket.
Felteszünk egy fazék vizet forrni.
Közben a galuskához valókat egy villa segítségével összedolgozzuk.
A halfiléket nagyobb darabokra vágjuk.
A tejfölt kikeverjük a keményítővel.
A spenótot beledolgozzuk a galuskába.
Ha túlzottan fellazítaná a tésztát, tegyünk még hozzá kevés darát.
A paprikás szósz turmixoljuk le, ha szükséges passzírozzuk is át. tegyük vissza a tűzre, adjunk még hozzá kevés vizet, majd habarjuk be a tejföllel.
Végül tegyük bele a haldarabokat, és kb. 3-4 percig főzzük mérsékelt tűzön.
A forrásban lévő vízbe, egy ek segítségével szaggassuk bele a galuskákat.
Addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
A recept ajánlója: H.Joco


 
Még több karácsonyi recept

--- Vissza ---


 

Ajánljuk


Felhőkép


Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.