|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
* 1,5 kg csirkecomb és -mell vegyesen
* 2 fej fokhagyma
* 1 citrom
* 2 szál halványító zeller
* 1 csokor petrezselyem
* 1 dl száraz fehérbor
* 1/2 dl száraz vermut
* 4 evőkanál olaj
* 2 kávéskanál őrölt bazsalikom
* 1/2 kávéskanál pirospaprika
Elkészítés:
A csirkehúst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és bőrös felével felfelé tepsibe rakjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A zellert megmossuk, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A fokhagymagerezdeket szűrőbe tesszük, és kb. 10 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük. Tálban összekeverjük a fokhagymagerezdeket, a reszelt citromhéjat, a bort, a vermutot, az olajat, a zellert, a petrezselymet, a bazsalikomot és a paprikát. A keveréket a csirkére szórjuk, a tetejét meglocsoljuk citromlével, megszórjuk sóval és őrölt borssal. A húst alufóliával lefedjük, és kb. 40 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és további 20 percig sütjük, amíg a csirke megpirul. |
|
A recept ajánlója: Gonda Irénke
|
|
|
Még több karácsonyi recept
|
--- Vissza ---
|
|
|
|
|
|
Ajánljuk
|
|
|
ADVENTI KALENDÁRIUM

|
Online karácsonyi rádió
|
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!

|
|
|