WEBÁRUHÁZ
  Híreinkből
  Gyógy- és fűszernövények
 
  Babaételek
  Diétás ételek
  Előételek
  Főzelékek
  Gyógy- és fűszernövények
  Húsételek
  Italok
  Karácsonyi ételek
  Köretek
  Levesek
  Mártások, szószok, öntetek
  Mézes receptek
  Pizzák
  Sajtételek
  Saláták
  Sütemények
  Szendvicsek
  Szilveszteri finomságok
  Tengeri falatok
  Tészták
  Tojásos ételek
  Torták
  Vegetáriánus ételek
 
 
Zöldséges rizs májjal (8. hónaptól)

Hozzávalók 3-4 személyre: 1 vöröshagyma, 3 friss vagy szárított zsályalevél, 250 g

csirkemáj, 500 g cukkini, 2 alma (jonatán), 2 evokanál csíraolaj, 300 g hosszú szemu rizs, 1 l víz, 1 tej, 1 teáskanál vaj, 1 késhegynyi orölt bors, 2 evokanál

szójaszósz
Energiatartalom: babaadagonként 1300 kJ (310 kcal)
18 g fehérje, 19 g zsír, 37 g szénhidrát
Előkészítési idő: kb. 30 perc
Főzési idő: kb. 30

perc

Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zsályaleveleket keresztirányban hosszú csíkokra vagdaljuk, ha szárítottat használunk, ujjaink között

elmorzsoljuk. A májat megmossuk, háztartási papírtörlovel szárazra töröljük. Az érdarabkákat és a zsírt eltávolítjuk, a májat nagyobb darabokra vagdaljuk. A cukkinit és az almát

megmossuk, megtöröljük és meghámozzuk. A cukkini végeit levágjuk, hosszában négyfelé hasítjuk, és 1 cm-es darabokra szeleteljük. Az almákat félbevágjuk, a magházat

eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Az olajat közepes méretu edényben felhevítjük, a hagymát 2 percig az olajban pirítjuk, azután a cukkinit, májat, zsályát és az

almaszeleteket hozzáadjuk. Kevergetés közben kb. két további percig pirítjuk. A májat kivesszük. Az edénybe beletesszük a rizst, és felöntjük vízzel, valamint 200 ml tejjel. A

rizst félrehúzott fedovel kb. 25 percig fozzük, amíg megpuhul. Röviddel a fozés befejezése elott a májat visszatesszük. Ezután kiveszünk a babának 250 g-ot, és a maradék tejjel

elkeverjük. A többi rizst a család számára a borssal és a szójaszósszal ízesítjük.
A recept ajánlója: Görög Amália
--- Vissza ---
Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép



Adatvédelem      Jogi nyilatkozat
          Copyright © 2009 evon.hu Minden jog fenntartva.