|
|
|
Zöldséges rizs májjal (8. hónaptól)
|
Hozzávalók 3-4 személyre: 1 vöröshagyma, 3 friss vagy szárított zsályalevél, 250 g
csirkemáj, 500 g cukkini, 2 alma (jonatán), 2 evokanál csíraolaj, 300 g hosszú szemu rizs, 1 l víz, 1 tej, 1 teáskanál vaj, 1 késhegynyi orölt bors, 2 evokanál
szójaszósz
Energiatartalom: babaadagonként 1300 kJ (310 kcal)
18 g fehérje, 19 g zsír, 37 g szénhidrát
Előkészítési idő: kb. 30 perc
Főzési idő: kb. 30
perc
Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zsályaleveleket keresztirányban hosszú csíkokra vagdaljuk, ha szárítottat használunk, ujjaink között
elmorzsoljuk. A májat megmossuk, háztartási papírtörlovel szárazra töröljük. Az érdarabkákat és a zsírt eltávolítjuk, a májat nagyobb darabokra vagdaljuk. A cukkinit és az almát
megmossuk, megtöröljük és meghámozzuk. A cukkini végeit levágjuk, hosszában négyfelé hasítjuk, és 1 cm-es darabokra szeleteljük. Az almákat félbevágjuk, a magházat
eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Az olajat közepes méretu edényben felhevítjük, a hagymát 2 percig az olajban pirítjuk, azután a cukkinit, májat, zsályát és az
almaszeleteket hozzáadjuk. Kevergetés közben kb. két további percig pirítjuk. A májat kivesszük. Az edénybe beletesszük a rizst, és felöntjük vízzel, valamint 200 ml tejjel. A
rizst félrehúzott fedovel kb. 25 percig fozzük, amíg megpuhul. Röviddel a fozés befejezése elott a májat visszatesszük. Ezután kiveszünk a babának 250 g-ot, és a maradék tejjel
elkeverjük. A többi rizst a család számára a borssal és a szójaszósszal ízesítjük.
|
A recept ajánlója: Görög Amália
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|