|
|
|
Húsos spagetti
|
Hozzávalók: 20 dkg sovány marhahús, 12 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, egy kevés petrezselyem,
egy kevés fokhagyma, 10 dkg vaj, 2 merőkanál húsleves, 1 evőkanál sürített paradicsom, 1 tyúkmáj, nyers sonka, vaj, különféle gombák. Ízlés szerint kolbász, 1 darabka nyelv
vagy libamáj, szarvasgomba, tejföl, reszelt parmezán.
A húst a szalonnával, hagymával sárgarépával, néhány levél petrezselyemmelés egy csipetnyi fokhagymával
egészen finomra aprítjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk.
A keveréket 10 dkg vajon megpirítjuk, erre egy merőkanál húslevest öntünk, majd egy evőkanál sűrített paradicsommal
ízesítjük, és végül még egy merőkanál húslevessel hígítjuk. Nagyon lassan hagyjuk a levét elfőni, aztán hozzáadhatunk egy kis reszelt parmezánt. Időközben egy másik
serpenyőben vajban puhára pároljuk a májat, a finomra vágott nyers sonkát, a gombákat, és ha van, a kolbászt, és a kis darab főtt nyelvet vagy libamájat. A ragu fél órai párolása
után összeöntjük a két serpenyő tartalmát. Végül még tejföl és finomra vágott szarvasgomba is adható hozzá.
|
A recept ajánlója: Annamari
|
|
|
|
--- Vissza ---
|
|
|
|